Over Marcel van Hooijdonk

Marcel van Hooijdonk zorgt voor transformatie in de motorfietswereld.

Dromen verwezenlijken

Al sinds zijn jeugd droomde Marcel van Hooijdonk ervan om, net als zijn vader, aan motorfietsen te sleutelen. In het begin kwam het er echter niet van, na zijn studie aanvaardde hij een kantoorbaan. Uit deze baan haalde Marcel eigenlijk geen voldoening. Maar hij keerde het tij en kon toch zijn jeugddroom vervullen. Hij nam deel aan een wedstrijd motor bouwen in de regio waar hij woonde in Nieuw-Zeeland. Deze wedstrijd deed het vuur van zijn oude liefde voor het bouwen van motoren weer oplaaien. Daarna is Marcel van Hooijdonk nooit meer gestopt met het bouwen en repareren van motoren. Motoren zijn Marcel zijn eerste liefde en daar verdient hij nu zijn brood mee. Al doende heeft hij zijn vaardigheden verbeterd om een uitstekende motorbouwer te worden.

Een bescheiden start

De garage waar Marcel van Hooijdonk aanvankelijk begon met het bouwen van motoren, was een soort museum. Hij bouwde motorfietsen van oude motoren die hij met hoge korting opkocht bij autokerkhoven. Hier haalde hij ook veel van de benodigde reserveonderdelen vandaan. De motoren die Marcel bouwde trokken de aandacht van mensen in zijn directe omgeving. Omdat de door hem opgeknapte en gepimpte motorfietsen bescheiden geprijsd waren, verkocht hij zijn eerste vijf motorfietsen binnen twee dagen. Dit proces herhaalde zich nog enkele keren. Marcel van Hooijdonk bouwde een aantal motorfietsen die vervolgens werden verkocht. Omdat de zaken goed gingen, verhuisde hij naar een groter pand. Hier werkt hij tot op de dag van vandaag.

Samenwerking met collega’s

Om aan de vraag te kunnen voldoen fuseerde Marcel van Hooijdonk met motorgarages in de buurt. Het was van begin af aan duidelijk dat zijn bedrijf succesvol zou worden. Marcel van Hooijdonk werd de werkgever van zo’n 30 personeelsleden. Maar de grootte van zijn bedrijf ging uiteindelijk ten kosten van de kwaliteit. Hij besloot daarom zijn personeelsbestand terug te dringen naar alleen de beste motorbouwers. De beste motorbouwers bleven voor hem werken en doen dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

De beste Custom Motorcycle Builder

De ervaring die Marcel en zijn medewerkers in de loop van de jaren hebben opgedaan hebben hen geen windeieren gelegd. Ze zijn geen gewone monteurs, maar zeer gedisciplineerde motorfietsbouwers. In de garage van Van Hooijdonk worden revolutionaire motorfietsen ontworpen tijdens lange brainstormsessies. Dagelijks ontvangt Marcel van Hooijdonk beroemdheden in zijn garage. De wensen van de klant worden besproken onder het genot van een kopje koffie waarna de monteurs aan de slag gaan. Marcel van Hooijdonk heeft een bedrijf opgezet dat op maat gemaakte motorfietsen levert. Verder helpt hij ook kleine bedrijven in de regio door onderdelen bij hen in te kopen en soms een reparatie aan hen uit te besteden. Maar dit gebeurt wel altijd onder zijn supervisie. Als Marcel een motorfiets te bijzonder vindt, dan doet hij de reparatie of aanpassing zelf. Hij is niet bang om zijn handen vuil te maken.